latinica  ћирилица
16/08/2017 |  21:20 ⇒ 21:34 | Аутор: РТРС

У Требињу отворен Први салон жилавке

У организацији Удружења "Салон жилавке" из Требиња, уз покровитељство предсједника Републике Српске и подршку Министарства трговине и туризма вечерас је у Требињу свечано отворен Први салон жилавке.
У Требињу отворен први салон жилавке - Фото: СРНА
У Требињу отворен први салон жилавкеФото: СРНА

Седамнаест винарија и винских подрума из источне и западне Херцеговине изложило је вина, уз незаобилазну гастро понуду.

Истакнуто је да би ова манифестација требало да постане традиционална.

Отварајући сајам најбољих херцеговачких вина, сира и пршута, министар трговине и туризма Предраг Глухаковић рекао је да је Влада Српске у овој манифестацији "препознала нови замах у развоју агротуризма и винског туризма у Херцеговини".

- Посебно ми је драго што оваква манифестација креће из Требиња, винарског краја, те што је успјела да повеже винаре из цијеле Херцеговине, у оба ентитета, и мала газдинства која производе сир и пршут - навео је Глухаковић.

Он је истакао да вјековна традиција производње жилавке у овом крају на овај начин добија нови замах, што је добра порука туристима који долазе у Требиње, али и у сусједни Дубровник и друга приморска мјеста.

Директор подрума "Вукоје" Радован Вукоје нагласио је да на "Салону жилавке" излажу произвођачи ове врсте вина са подручја од крајњег запада до крајњег истока Херцеговине.

Извор: РТРС/СРНА