latinica  ћирилица
17/08/2017 |  09:18 ⇒ 16:50 | Аутор: РТРС

Партизан дочекује Видеотон: Сви у напад, сви у одбрану

Напад из свих оружја, уз јако објезбеђење прилаза свом голу. Тако шеф струке Мирослав Ђукић види вечерашњи први меч плеј-офа Лиге Европе између Партизана и Видеотона у којем ће српски шампион тражити "утјешну награду" за елиминацију из елитног европског такмичења.
Партизан - Фото: Getty Images
ПартизанФото: Getty Images

Поређивањем тоталне офанзиве из београдског дуела са Олимпијакосом и опрезнијих, али плодотворнијих, напада против Војводине, Ђукић вјерује да је дошао до добитне формуле која би већ вечерас требало да погура "ваљак" ка обезбјеђивању јесени на европској сцени.

- Не отварамо капије - јасан је искусни стручњак.

- Нећемо да јуришамо на "ура". Наш циљ је да играмо нападачки, али да увијек имамо обезбјеђење. То је офанзиван Партизан, таквог га желим и тако ће форсирати док сам овдеј. Не могу да доживим Партизан који спекулише, чека шта ће да се деси и плаши се противника. Не, наш циљ је да нападамо тако да шпицеви буду први степен одбране. Морају да раде за екипу.

Како би се са ријечи прешло на дјела тренер црно-бијелих је играче "убјеђивао" путем видео-анализа партија најбољих клубова на Старом континенту.

- Да бих их убиједио колико је то важно, показивао сам им како то раде најбоље европске екипе. Тамо не постоји полуактивни став, него сви раде дефанзиву док не узму лопту. Као што је обавеза бека да се убаци у напад, тако је обавеза центарфора да врши пресинг. Дакле, тотални фудбал: сви напред, сви позади.

Свјестан је шеф струке колико би било значајно за црно-бијеле да се дочепају групне фазе Лиге Европе, односно колико би негативни сценарио могао да донесе проблема.

- Налазимо се пред важном утакмицом за Партизан. Прилазимо јој озбиљно, јер је за нас битно да прођемо у групу Лиге Европе. Ови мечеви су право мерило гдје се налази екипа у односу на Европу. Они чине играче бољим, зато је битно је да уђемо у наредну фазу, како би фудбалери расли, видјели на лицу места како играју најбоље континенталне екипе и на тај начин се побољшавали. За Партизан је битно да буде стални учесник Лиге Европе или Лиге шампиона.

Већина прича везаних за Видеотон, од тренутка када је обављен жријеб, односила се на чињеницу да највећу опасност по Партизан представља доскорашњи тренер Марко Николић.

- То што је њихов тренер радио овдје није проблем, јер је и њима већи ривал сама екипа Партизана, него ко је на клупи. То вам је тако, одгледате два, три видео-снимка и одмах знате како функционише њихов тим. Мени је најбитнији мој састав, туђим се не бавим. Битно је да имамо добар став и учинимо све како бисмо обрадовали наше навијаче.

Ђукић се на крају осврнуо и на позоришну атмосферу која очекује фудбалере два тима вечерас.

- Неприродно је играти пред празним трибинама. Нисмо навикли на тако нешто, биће сабласно, али је најбитније да прођемо. Увијек сам оптимиста и не размишљам о поразу. То ми мој менталитет не дозвољава.

Извор: Новости