latinica  ћирилица
17/08/2017 |  11:25 | Аутор: РТРС

Акција "Повратник"- Ухапшено шест особа, заплијењен новац, злато и оружје

Полицијски службеници СИПА у сарадњи са полицијом Брчко дистрикта почели су јуче акцију под називом "Повратник" која је усмјерена на сузбијање неовлаштеног промета опојним дрогама.

У оквиру ове акције, на подручју Брчког ухапшено је шест особа због постојања основа сумње да су починиле кривично дјело организовани криминал, у вези са трговином опојним дрогама. Још једна особа је саслушана као осумњичени, након чега је пуштена, док се за једном трага.

Ухапшени су осумњичени да су од септембра прошле до аугуста ове године, у сарадњи са особама из Србије, набављали  хероин и препродавали га на подручју БиХ. Такође, сумњиче се да су на подручју БиХ набављали и дистрибуисали опојну дрогу марихуана и спид. Над ухапшеним још траје криминалистичка обрада и они ће током дана бити предати Тужилаштву БиХ.

Претресени су објекати на десет локација на подручју Брчког и Тузле, у циљу проналаска и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку. Пронађено је и привремено одузето око 600 грама хероина, 100 грама  марихуане, таблете екстазија, дигитална вага, те материјал за паковање опојне дроге, пиштољ са муницијом, лаптопи, рачунари, мобилни телефони, те 30 хиљада КМ и одређена количина злата.

Акција је спроведена по наредбама Суда и Тужилаштва БиХ, уз подршку полиције МУП-а Тузланског кантона.

Извор: Агенције