latinica  ћирилица
17/08/2017 |  15:23 | Аутор: РТРС

Суђење Ивановићу: Кључни свједок оптужбе промијенио исказ

У Основном суду у сјеверној Косовској Митровици данас је кључни свједок тужилаштва Иса Мустафа, у наставку суђења предсједнику Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливеру Ивановићу, дао сасвим дугачији исказ него у претходном поступку.
Иса Мустафа - Фото: Screenshot
Иса МустафаФото: Screenshot

"Кључни сведок оптужбе Иса Мустафа дао је сасвим другачуји исказ по свих шест тачака оптужнице и вјерујем да ће међународно судско вијеће то схватити као доказ више да донесе ослобађајућу пресуду", рекао је Ивановић за Срну.

Он наводи да је Мустафа у низ детаља дао сасвим другачији исказ који, каже Ивановић, не може објелодањивати, што потврђује да је оптужница смишљено написана и подигнута.

Према његовим ријечима, у понедјељак ујутру, 21. августа, биће настављено саслушање другог свједока оптужбе, извјесног Џемси Смаиљија, а од тужиоца зависи колико ће свједока поново бити саслушано.

"Вјерујем да ће послије данашњег саслушања кључног свједока оптужбе међународно судско вијеће схватити да нема мјеста поновном саслушању свих свједока и да ће поступак бити убрзо окончан правично и праведно, односно да ће бити донијета ослобађајућа пресуда", рекао је Ивановић.

Ивановић је оптужен за наводни ратни злочин у јужној Косовској Митровици током НАТО бомбардовања бивше СР Југославије 1999. године.

У првостепеном поступку Ивановић је био осуђен на девет година затвора, али је Апелациони суд Косова ту пресуду поништио и предмет вратио на поновни поступак.

Извор: Срна