latinica  ћирилица
17/08/2017 |  20:56 ⇒ 21:13 | Аутор: РТРС

Храбра Звезда у Београду тражи Лигу Европе!

Црвена звезда поражена је од Краснодара у Русији у првом мечу посљедње, плеј-оф рунде квалификација за Лигу Европе – 3:2 (1:0).

Екипа Владана Милојевића одиграла је храбро, још једном показавши да се не предаје пошто је два пута успјела да смањи предност домаћег састава, али остаје жал због два олако примљена поготка, као и неколико пропуштених прилика на другој страни.

Краснодар је повео у 20. минуту преко Ивана Игнатијева, Звезда пропустила шансу да узврати до полувремена, да би други дио игре отворила на најгори могући начин – голом из прве акције.

Овога пута је Виктор Клаесон казнио касни блок Душана Анђелковића, али је гост имао експресан одговор.

Славољуб Срнић наставио је голгетерску серију снажним ударцем са дистанце у 57. минуту, међутим – недуго затим домаћин је поново имао два гола вишка.

Сергеј Петров у 66. минуту остаје необјашњиво сам послије корнера и хвата диван волеј за 3:1.

Али, Милојевић вуче прави потез у истом минуту, шаље на терен Немању Милића и Александра Пешића, да би први само пет минута касније асистирао другом за повратак драме пред 25.000 гледалаца.

Услиједио је снажан притисак Руса до краја, предњачио је расположени Михаило Ристић, који је прије мјесец и по дана управо из Звезде стигао у Краснодар, али је одбрана српског вицешампиона успјела да издржи и задржи веома активан резултат пред реванш на крцатој Маракани.

Црвено-бијели, који су имали подршку својих и навијача Спартака из Москве, на крају ипак могу да буду задовољни јер је руском представнику поништен чист погодак, послије ударца Ристића, али и љути на домаће пошто су се у једној ситуацији понијели срамно, не желивши да избаце лопту ван игре иако су два противника лежала повређена.

Реванш је на програму кроз седам дана, од 21 час, на стадиону "Рајко Митић".

Извор: Б92