latinica  ћирилица
18/08/2017 |  09:15 ⇒ 09:43 | Аутор: РТРС

СФФ- Награде публика за филмове "Жаба" и "Интервју с Путином" (ВИДЕО)

Филм "Жаба" освојио је награду публике за најбољи играни филм, а "Интервју с Путином" награду публике за најбољи документарни филм.
Владимир Путин - Фото: Screenshot/YouTube
Владимир ПутинФото: Screenshot/YouTube

Награде публике су проглашене иза поноћи у кину Метинг поинт, након церемоније додјеле званичних фестивалских награда у Народном позоришту.

Филм "Жаба" је прво остварење Елмира Јукића, а настао је према позоришној представи која је извођена у региону и била добро прихваћена од публике.

Награду публике за најбољи документарни филм добио је "Интервју с Путином", чувеног америчког режисера Оливера Стона. Ријеч је о врхунском четворосатном филму заснованом на најинтимнијим интервјуима које је Путин икада дао неком аутору са Запада. Овај изузетан документарац пружа дубок увид у Путинов лични и професионални живот, а временски и тематски се дотиче његовог одрастања у доба комунизма, успона на власт, те односа са четири америчка предсједника и његових изненађујућих ставова о тренутним америчко-руским односима.

Награда младом аутору припала је филму "Мушкарци не плачу" редитеља Алена Дрљевића који је свјетску премијеру имао на филмском фестивалу Карловим Варима, гдје је освојио Специјалну награду жирија. Овај филм је и бх. кандидат за  Оскара Америчке филмске академије.

Филм доноси причу о десеторици ратних ветерана с различитих страна из Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије, који су некада припадали војскама које су ратовале једне против других, окупљених на мировној радионици која се одржава у изолованом планинском хотелу.

Извор: Агенције