latinica  ћирилица
18/08/2017 |  11:48 ⇒ 12:50 | Аутор: РТРС

Изложба фотографија "Приједор у објективу" (ВИДЕО)

"Приједор у објективу" назив је друге изложбе фотографија студената Академије умјетности Универзитета у Бањалуци, приказане у приједорском Позоришту.
Приједор - изложба - Фото: РТРС
Приједор - изложбаФото: РТРС

Изложени су радови три аутора, а у оквиру изложбе премијерно је приказан видео спот под називом"“Приједор мој град".

Тема изложбе којом су се водили аутори била је свакодневни доживљај Приједора кроз фотографију. Студенти бањалучке Академије умјетности Коста Васиљевић, Зоран Пилиповић и Данијел Шпадић, фотографијама су на занимљив начин приказали неке од препознатљивих обиљежја града на Сани.

Коста Васиљевић каже да је ово одлична прилика да они, као млади умјетници, представе своје радове и да их искусније колеге виде и препоруче.

У оквиру изложбе премијерно је приказан и видео спот под називом "Приједор мој град" у којем су кроз модерно коло приказане најважније градске локације. У снимању су учествовали приједорски плесни студио Топ денс и Културно умјетничко друштво "Козара" из Приједора.

Драгиња Топић, из плесног студија Топ денс, каже да је за младе Приједора ово важно јер су могли да представе своје вршњаке и атрактивне локације у граду.

Према ријечима организатора, један од главних циљева изложбе и видео спота је промоција туристичких потенцијала града Приједора, које никог не остављају равнодушним.

Организатор Перо Шпадић истиче да је Приједор инспиративан град, а посебно мотивише сликаре, умјетнике и музичаре, а у овом случају и фотографе.

Изложба је приређена у оквиру манифестације Приједорско културно љето 2017, а биће приказана и на осталим градским локацијама.