latinica  ћирилица
22/08/2017 |  15:59 ⇒ 17:29 | Аутор: РТРС

Милиновић-Јаћимовић: Кроз мини-тенис до квалитета и масовности

Помоћник министра породице, омладине и спорта Републике Српске Драган Јаћимовић рекао је током састанка са представницима Тениског савеза Републике Српске да ће ресорно министарстрво учинити све да се овај спорт у Српској унаприједи у будућности.
Драган Јаћимовић, Драшко Милиновић и сарадници - Фото: СРНА
Драган Јаћимовић, Драшко Милиновић и сараднициФото: СРНА

Јаћимовић је навео да се на састанку у Бањалуци упознао са највећим проблемима са којима се суочава овај спорт како би заједно утврдили који су потези који се могу повући да би дошли до бољих резултата, наводи се у саопштењу из Тениског савеза Републике Српске.

Он је додао да је састанак био изузетно конструктиван и изразио наду да ће у будућности имате добре резултате, прије свега када је ријеч о раду са младима, јер је, нагласио је, тенис спорт који то заслужује.

"Убрзо нас очекује и челенџер у Бањалуци, један од најквалитетнијих турнира на просторима бивше Југославије. Учинићемо све да га задржимо, али и да га искористимо да додатно развијемо и афирмишемо тенис у Републици Српксој", закључио је Јаћимовић.

Предсједник Тениског савеза Републике Српске Драшко Милиновић рекао је да је на састанку заједнички закључено да је неопходно у наредном периоду окренути се мини-тенису и раду у Националном тениском центру Тениског савеза Републике Српске.

"Ово је начин да радимо на масовности, али и да путем рада са најперспективнијим тенисерима подижемо квалитет и за тако нешто нам је у будућности обећана подршка", истакао је Милиновић.

Милиновић је изразио захвалност ресорном министарству на подршци када је ријеч о предстојећем АТП челенџер турниру који ће бити одигран у Бањалуци.

Извор: Срна