latinica  ћирилица
22/08/2017 |  17:25 ⇒ 17:38 | Аутор: РТРС

Аџић отворио новоасфалтирану улицу у насељу Крушик

Начелник општине Градишка Зоран Аџић данас је свечано отворио новоасфалтирани дио Улице кнеза Михајла у приградском насељу Крушкик, дужине 400 метара.
Градишка: Аџић отварње улице - Фото: СРНА
Градишка: Аџић отварње улицеФото: СРНА

Осим изградње асфалтног пута, уређено је и асфалтирано двориште Цркве Светог Василија Острошког која се налази у овој улици, за шта је из општинског буџета укупно издвојено око 70.000 КМ.

Аџић је рекао да је ова улица асфалтирана прије 20 година, али да је асфалт девастиран прије четири-пет година током изградње канализације.

"Претходна општинска власт није размишљала о томе да инфрастуктуру у овом насељу траба вратити у првобитно стање. Ми смо направили праву градску саобраћајницу, а пошто је у близини школа, изграђен је и тротоар и сада уз канализацију, водовод и јавну расвјету имамо инфрастуктурно урађено насеље", нагласио је Аџић.

Он је додао да је током ових радова искориштена прилика да се уреди и асфалтира црквено двориште.

Предсједник Мјесне заједнице Крушкик Драгутин Шмитран рекао је да асфалтирање Улице кнеза Михајла значи много мјештанима јер се у овој улици налазе школа, црква и спортско игралиште.

"Ова улица је центар Крушкика и ту се људи окупљају. Дјеца иду у школу и много значи то што је изграђен и тротоар", рекао је Шмитран.

Свештеник Милош Ласица захвалио је начелнику Аџићу што су улица и црква добили нови, љепши изглед.

"Вјерници се више неће окупљати у блату и тако улазити у цркву и од сада ће сви значајни празници, попут Божића и Васкрса, бити прослављани у љепшем амбијенту", нагласио је Ласица.

Као знак захвалности, свештеник Ласица је начелнику Аџићу поклонио икону Светог Василија Острошког.

Извор: Срна