latinica  ћирилица
23/08/2017 |  08:36 | Аутор: РТРС

У Дервенти почиње Сајам привреде и туризма

У Дервенти данас почиње 12. Сајам привреде и туризма на којем ће учествовати 130 излагача, а отвориће га министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић.
Сајам у Дервенти (фото: derventa.ba) -
Сајам у Дервенти (фото: derventa.ba)

Из ресорног министарства најављено је да ће Ђокић сајам отворити у 17.00 часова у спортској дворани, а присуствоваће и министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић.

Мирослав Симић, директор Спортско-културног центра Дервента који је организатор сајма, рекао је Срни да се сајам и ове године одржава на 3.200 метара квадратних затвореног и отвореног сајамског простора, а у оквиру традиционалног Дервентског вашара, који се организује 166. пут.

"Неки излагачи су са нама од прве године и постали су партнери сајма, а имамо и 30 одсто нових излагача из разних области", каже Симић.

Манифестација се организује под покровитељством Министарства трговине и туризма, Привредне коморе Републике Српске и начелника општине Дервента Милорада Симића.

Приређен је и богат културно-умјетнички програм у којем ће наступити Српско културно-умјетничко друштво "Дервента". Програм ће употпунити и скокови падобранаца.

Сајам ће бити затворен у петак, 25. августа, у 16.00 часова.

Извор: Срна