latinica  ћирилица
23/08/2017 |  10:48 ⇒ 10:57 | Аутор: РТРС

Говедарица-Вучић: Убрзати реализацију регионалних инфраструктурних пројеката

Предсједник Србије Александар Вучић и предсједник СДС-а Вукота Говедарица сагласни су да је потребно убрзати реализацију регионалних инфраструктурних пројеката, али и повећати привредни потенцијал региона и привући инвеститоре.
Говедарица и Вучић - Фото: РТРС
Говедарица и ВучићФото: РТРС

Вучић и Говедарица данас су у Београду констатовали да је протекли вијек за српски народ био вијек страдања, а да пред нама мора бити вијек изградње и просперитета, те да због интереса српског народа, али и свих осталих, дијалог и тражења рјешења немају алтернативу.

Говедарица је Вучићу пренио своје виђење стања у Републици Српској и нагласио да је Српској потребна модерна национална политика која дефинише одговорност према сопственом народу у којој морају бити поражени прљави интереси било којих политичких партија, саопштено је из СДС-а.

Он је навео да једна од основних одлика такве политике треба да буде економски напредак да би се побољшао стандард грађана и зауставио одлив становништва.

Говедарица је истакао да је "српски народ тешко страдао да би створио Републику Српску" и да су разлози настанка Српске идентични разлозима опстанка Српске.

Лидер СДС-а захвалио је Вучићу за подршку Србије и њега лично Републици Српској, те изразио увјерење да ће Република Српска, као и до сада, имати пуну подршку Србије на путу ка очувању сопственог интегритета и свега онога што је стварано у протеклих скоро три деценије.

Извор: СРНА