latinica  ћирилица
23/08/2017 |  14:30 ⇒ 19:33 | Аутор: РТРС

Новинар Јосип Шимић - Ђинђић најавио тужбу против Мектића

Новинар портала "Дневно" Јосип Шимић-Ђинђић демантовао је данашње наводе министра безбједности БиХ, Драгана Мектића, да се лијечио на Неуропсихијатрији у Сарајеву. Најавио је да ће против њега поднијети кривичну пријаву Тужилаштву БиХ због злоупотребе положаја и овлаштења.
Драган Мектић - Фото: РТРС
Драган МектићФото: РТРС

Шимић је за Срну рекао да је Мектић погријешио и годиште и његов идентитет, те да сви његови здравствени налази и лични документи гласе на Шимић-Ђинђић. Он је оцијенио да су скандалозне тврдње које је Мектић изнио на конференцији за новинаре у Сарајеву, због чега министар треба да сноси одговорност.

"Био сам изненађен колико човјек може бити мизеран и јадан па да на онакав начин данас показује налаз. И моја породица је згрожена", рекао је Шимић и напоменуо да у Сарајеву живи 25 Јосипа Шимића, а у Крешеву тројица.

Он каже да је контактирао Клинички центар Универзитета у Сарајеву који ће, на његов захтјев, издати саопштење да Јосип Шимић - Ђинђић никада није лијечен на Неуропсихијатрији ове установе.

"Нисам ту ни могао бити лијечен, јер не припадам Кантону Сарајево. Ако сам се икада лијечио онда је то могао бити Травник или Нова Била, гдје, такође, има неуропсихијатрија. Чим добијем званично саопштење Клиничког центра, тужићу Мектића", навео је Шимић.

Он је демантовао и тврдње министра безбједности да "има нешто" са главним тужиоцем БиХ Горданом Тадић. Он је најавио да ће за овакву информицију одговарати тужилац Тужилаштва БиХ Дубравко Чампара који га је посљедњи пут видио како улази у Тужилаштво са тужиоцима да би био саслушан у својству свједока.

"Увјерен сам да је он ту причу о мени пласирао", рекао је Шимић.

Новинар портала "Дневно" каже да је био свјестан да ће цијела хајка бити покренута због истраге против главног тужиоца Тужилаштва Кантона Сарајево Далиде Бурзић која је, како тврди, Мектићев фаворит за позицији главног тужиоца БиХ. Шимић је навео да Мектићу стално стижу тужбе за клевету због његових скандалозних тврдњи.

"Ако ја, као теолог и студент Факултета политичких наука са оцјенама девет и 10, могу лежати на Неуропсихијатрији, поставља се питање - ко је онда нормалан?", упитао је Шимић.

Мектић је на данашњој конференцији за новинаре тврдио да је Шимић "оболио од параноје" и да је "побјегао са Одјељења психијатрије", те да је "опасан по друштво" и да треба да буде лијечен, а не да буде "стални гост Тужилаштва БиХ". Он је позвао Тужилаштво да јавно објасни шта Шимић сваки други дан ради у Тужилаштву.

Извор: СРНА