latinica  ћирилица
23/08/2017 |  14:46 | Аутор: РТРС

Крајишник: Подићи ниво ефикасности вођења јавних финансија

Циљ Фискалног савјета Републике Српске биће подизање нивоа ефикасности и ефективности вођења политике јавних финансија у Српској, изјавио је данас предсједник овог савјета Републике Српске Миленко Крајишник.
Миленко Крајишник (Фото: ef.unibl.org) -
Миленко Крајишник (Фото: ef.unibl.org)

- Изазови који нас чекају, питања која ћемо отворити, дискусије које желимо започети, захтијевају озбиљан и политички неутралан приступ. Искуства земаља Организације за економску сарадњу и развој и ЕУ на успостављању фискалних савјета послужиће нам као узор да успоставимо независно, кредибилно и суверено тијело Републике Српске - рекао је Крајишник.

Он је навео да је данас одржана прва сједница Фискалног савјета Републике Српске на којој су донесени интерни акти потребни за наставак процеса оснивања, а разматрана су питања о даљим активностима на успостављању капацитета за рад Фискалног савјета, саопштено је из овог савјета.

- Прва сједница Фискалног савјета јесте почетак рада овог независног органа у Републици Српској. Након дефинисања формално-правног статуса, регистровања као правног лица и рјешавања осталих питања организационе природе очекује нас велики посао - каже Крајишник.

Он је подсјетио да је, након оснивања Фискалног савјета, Република Српска добила независно тијело за оцјену кредибилитета фискалне политике.

Извор: СРНА