latinica  ћирилица
23/08/2017 |  15:38 | Аутор: РТРС

Шибенско-кнински жупан против неутемељених оптужби на рачун Срба

Шибенско-кнински жупан Горан Паук осудио је неутемељене оптужбе на рачун Срба за подметање пожара у Далмацији и позвао на смиривање тензија.
Пожар -
Пожар

"Коментари по Фејсбуку наводе на тотално негативну еуфорију према припадницима српске националне мањине у нашој жупанији, шта је тотално лоше, криво, па и неутемељено" - поручује Паук.

Он напомиње да је неки дан, "први пут у животу, био на православној литургији поводом благдана Исусовог Преображења у Манастиру Крка".

"Гледајући и слушајући једноставно ми се намеће: исте ријечи, исто значење, исте молитве, исти и један Бог и Исус. Исти хршИћани" - наводи Паук.

Јуче се и портал "Ватрогасци - они су наши хероји" успротивио неутемељеним оптужбама на рачун Срба, као, наводних, подметача пожара.

Док трају нови пожари у околини Задра и Шибеника, ватрогасцу, који је администратор на овој страници, досадило је да чита коментаре у којима поједини грађани за пожаре окривљују "оне друге", односно Србе.

Овог љета Далмацију је похарало више од 200 пожара, али се тек за десетак зна ко их је потпалио, навео је администратор.

Извор: Срна