latinica  ћирилица
23/08/2017 |  16:32 ⇒ 17:35 | Аутор: РТРС

Реконструкција дионице Вршани-Рача

В.д. директора ЈП Путеви Републике Српске Ненад Нешић и представници града Бијељина потписали су данас Споразум о реконструкцији и модернизацији регионалног пута Вршани-Рача.
Бијељина - Фото: РТРС
БијељинаФото: РТРС

- Путеви Републике Српске ће са два милиона КМ својих средстава извести комплетан пројекат. Уговор са извођачем Бијељина-пут потписан је још 2015. године, али није било услова да се тада и реализује - рекао је Нешић.

У оквиру изградње пута и пресвлачења асфалта у укупној дужини од 4.000 метара, те проширења пута до пет и по метара, биће изведени и радови на мосту, вриједни 350.000 КМ.

- Ово је значајна инвестиција за овај дио Српске, што још једном показује да Влада и све републичке институције воде рачуна о грађанима Републике без обзира ко је на власти у којој средини - рекао је Нешић.

Он је додао да очекује да ће комплетна реконструкција пута Вршани-Рача бити завршена до краја године.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је да је за сваку похвалу однос виших нивоа власти према Бијељини, те да ће овим активностима бити добијен "пријеки пут" између Вршана и Раче.

- Биће урађено и исправљање моста као уског грла на овом путу. Имовински односи су раније завршени. Добићемо практично алтернативни пут из Брчког у случају када неко неће да иде кроз град до Раче - рекао је Мићић и истакао да ће ово много растеретити саобраћај.

Директор Бијељина-пута Немања Тољ рекао је да су се стекли сви услови и да радови могу почети одмах.

- Ако све буде ишло планираном динамиком, комплетна дионица могла би бити завршена за два мјесеца. Имамо 1,5 километара макадамског пута и 2,5 километра који ће бити модернизовани према димензијама за модерне путеве, нови асфалт, сигналиација - рекао је Тољ и додао да ће радови на исправљању моста у насељу Нови бити завршени веома брзо.

Извор: РТРС/СРНА