latinica  ћирилица
23/08/2017 |  18:54 | Аутор: РТРС

Притвореник у КПЗ Сарајево заробио и малтретирао затворске чуваре

Един Смајић, који се налазио у Притворској јединици КПЗ Сарајево, прије неколико дана, како сазнаје Аваз.ба, изазвао је прави инцидент.

Наиме, Смајић је прије неколико дана развалио врата ћелије и, како је навео извор Аваза са затвореницима који су били с њим изашао из ћелије. Потом је четворицу затворских стражара, који су били ту ноћ у смјени, малтертирао, шамарао, ударао ногама, пријетио им.

- Срећа да није нашао кључеве других ћелија, иначе је све затворене могао пустити вани. Срећа и да стражари не носе оружје када су у КПЗ, него само када раде пратње јер је могао бити већи инцидент. Оружје не носе управо због оваквих случајева. Како сам чуо, наводно је Смајићу ту ноћ био рођендан и неки причају да је свему кумовао и прокријумчарени алкохол или дрога – рекао је овај извор.

Адвокат Изет Баждаревић, који заступа Смајића, казао нам је да је чуо да се неки инцидент догодио и да је Смајић пребачен у КПЗ Зеница, али да не зна детаље.

- Знам да се неки инцидент догодио, али у то вријеме сам био на одмору те Смајића још нисам видео како бих с њим разговарао о томе. Тако да не знам детаље – рекао је Баждаревић у изјави за Аваз.ба.

Како наводи саговорник Аваза у свим затворима је мањак затворских стражара, не набавља се опрема, директорима у многим затворима мандат је продужен до септембра, па се и не труде да раде јер ће убрзо напустити те функције.

Извор: Блиц