latinica  ћирилица
23/08/2017 |  20:07 | Аутор: РТРС

"Ако не промијенимо Изборни закон, БиХ ће бити Мостар"

Предсједник Главног вијећа Хрватског народног сабора БиХ Божо Љубић изјавио је да без усвајања измјена и допуна Изборног закона избори у БиХ могу бити расписани, али да резултати не би могли бити имплементирани.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

"Могли би само у Републици Српској, Брчком и кантонима. Не бисмо могли изабрати ни предсједника нити потпредсједника Федерације БиХ, а Савјет министара би био обесмишљен јер не би имао коме упућивати приједлоге, који морају проћи кроз Дом народа и Представнички дом", рекао је Љубић.

Он је истакао да је то јасна порука да се Изборни закон мора измијенити.

"Видите шта се десило Мостару, у том случају би цијела БиХ била Мостар", рекао је Љубић за ТВ Н1.

Он је подсјетио да је ХНС дао свој приједлог измјена и допуна Изборног закона.

"Свако ко мисли да може дати боље рјешење које ће бити на трагу Уставног суда, ми смо спремни разговарати о томе. Не можемо схватити да неке странке одбијају приједлоге, а не нуде никакву алтернативу", закључио је Љубић.

Према његовим ријечима, у случају одбијања овог приједлога, ХНС ће одржати ванредну сједницу Сабора на којој ће донијети стратешки важне одлуке.

"Ми смо обавезни и на то имамо право да донесемо одлуке. Не можемо више допустити да се изабере хрватски члан Предсједништва на овај начин јер од тога зависи живот људи у мјестима гдје су доминантно Хрвати", рекао је Љубић.

Извор: Срна