latinica  ћирилица
26/08/2017 |  15:23 ⇒ 15:27 | Аутор: РТРС

Спасио брата захваљујући сцени из филма (ВИДЕО)

Десетогодишњи дјечак из Роузвила у Мичигену спасио је свог двогодишњег брата од дављења. То је учинио, како је објаснио, захваљујући глумцу Двејну Џонсону, пише Хафингтон пост.
Спасио довогодишњег брата од дављења - Фото: Screenshot/YouTube
Спасио довогодишњег брата од дављењаФото: Screenshot/YouTube

Џејкоб О'Конор испричао је за Еј-Би-Си њуз да је свог двогодишњег брата Дилана пронашао како плута у базену њихове баке са лицем окренутим на доље.

Он се присејтио сцене из филма "Сан Андреас" у којој Џонсон оживљава своју ћерку, што му је помогло да одреагује на прави начин. Уз помоћ компресије груди успеи је да га оживи.

- "Сан Андреас" је мој омиљени филм, видио сам реанимацију у једном дијелу када се догодио земљотрес и услиједио цунами. Дјевојчица се утапала. У већини филмова се тако ради, људи покушавају сами да спасу особу, а ако то не успију, онда зову помоћ - рекао је Џејкоб.

Како се овај херојски потез дјечака брзо проширио интернетом, вијест је дошла и до глумца који је на свом Твитер налогу похвалио дјечака, назвавши га јунаком из стварног живота.

Дилан је провео дан у болници након чега се у потпуности опоравио. Мајка дјечака Криста О'Конор изјавила је да њен десетогодишњи син од сада има дозволу да гледа било који филм са Џонсоном.

"Какав храбар и смирен дјечак суочен са опасношћу" написао је Џонсон.

Извор: Б92