latinica  ћирилица
07/09/2017 |  07:45 ⇒ 12:03 | Аутор: РТРС

Наставак посјете делегације Народне скупштине Санкт Петербургу

Делегација Народне скупштине Републике Српске, коју предводи предсједник парламента Недељко Чубриловић, имаће данас током посјете Санкт Петербургу низ састанака са представницима најзначајнијих руских културних институција.
Чубриловић у Санкт Петербургу - Фото: СРНА
Чубриловић у Санкт ПетербургуФото: СРНА

Делегација Народне скупштине Српске разговарала је јуче са предсједником Законодавне скупштине Санкт-Петербурга Вјачеславом Макаровим о јачању привредне, културне и научне сарадња између Санкт Петербурга и Републике Српске, у складу са протоколом потписаним у марту у Бањалуци.

Чубриловић је изјавио да је Русија својим досљедним ставом о очувању и примјени Дејтонског споразума принципијелно показала да поштује међународне споразуме.

Он је навео да Република Српске жели унапређење сарадње, посебно у култури, високом образовању, спорту, али и привреди, туризму и у другим областима за које се утврди да представљају заједнички интерес.

Чубриловић је захвалио за позив за посјету скупштинске делегације, коју осим њега чине потпредсједник парламента и предсједник Одбора за финансије и буџет Жељка Стојичић, предсједник Одбора за образовање, науку, културу и информисање Данијела Мрда и генерални секретар Народне скупштине Марко Аћић.

Избор: Срна