latinica  ћирилица
07/09/2017 |  07:47 | Аутор: РТРС

Шлепер код Ниша покосио два војника на аутопуту

Два припадника Војске Србије погинула су ноћас у тешкој саобраћајној несрећи на ауто путу Београд – Ниш, када је на њих налетио шлепер, пише "Блиц".
Хроника (Илустрација: РТРС) -
Хроника (Илустрација: РТРС)

Трагедија се догодила око 22.40 часова, на дионици између Алексинца и Дражевца, у траци ауто пута којом се иде ка Нишу.

Оно што се за сада зна јесте то да су у питању професионални војници, како се незванично сазнаје, припадници јединице Војне полиције из Ниша.

Они су се колегама ишли аутопутем у два џипа марке “пух“, али су се у једном тренутку зауставили у зауставној траци, са упаљеним ротационим свјетлима, вјероватно јер је возач једног теренца посумњао на квар.

Двојица настрадалих су, претпоставаља се, били испред возила када је на њих налетио теретни камион, београдских регистарских ознака, који се такође кретао ка Нишу.

Камион који је покосио двојицу војника зауставио се тек више од 50 метара од мјеста несреће.

Како сазнаје “Блиц“ на самом шлеперу било је видљиво оштећење на десној страни кабине, којом је и ударио и усмртио војнике.

Како је дошло до трагедије, да ли возач није видео војнике поред возила која су наводно имала упаљена ротациона свјетла или се страшна тграгедија одиграла другачије, знаће се по окончању истражних радњи.

Увиђај на мјесту несреће обављен је ноћас, а осим представникиа тужилаштва и саобраћајне полиције на лице мјеста изашли су и припадници војне полиције.

Трагедија је могла бити знатно већих размјера јер је у џиповима било још војника. Како незванично сазнаје "Блиц", двојица настрадалих су били искусни професионални војници који су се дуго бавили тим послом.

Извор: Б92