latinica  ћирилица
07/09/2017 |  08:07 | Аутор: РТРС

Наставак суђења за Велики парк

У Суду БиХ данас ће бити настављено суђење бившем команданту Специјалне јединице МУП-а такозване РБиХ Драгану Викићу и још тројици оптужених за ратни злочин над осам заробљених припадника ЈНА српске националности 1992. године у Сарајеву.
Оптужени у предмету "Велики парк" Драган Викић и његов бранилац Фахрија Каркин - Фото: СРНА
Оптужени у предмету "Велики парк" Драган Викић и његов бранилац Фахрија КаркинФото: СРНА

У предмету "Велики парк", осим Викића, оптужени су бивши министар унутрашњих послова такозване Републике БиХ Јусуф Пушина, те Нермин Узуновић и Младен Човчић. Оптужница их терети да су знали за заробљавање осам припадника ЈНА српске националности из транспортера у квару на подручју сарајевског насеља Добриња.

Према оптужници, они су били информисани о стављању заробљених војника ЈНА под контролу и надзор полицијских и безбједносних структура, који су потом изведени у Велики парк близу Дома полиције у центру Сарајева, гдје су убијени рафалима из ватреног оружја.

Након убиства, тијела припадника ЈНА склоњена су и одвезена с циљем да се уклоне и прикрију докази. Дјелимични посмртни остаци двојице убијених војника ЈНА пронађени су, а за остацима осталих још се трага.

Извор: СРНА