latinica  ћирилица
07/09/2017 |  10:34 | Аутор: РТРС

Срби из Црне Горе ће учествовати у писању декларације

Чланови Нове српске демократије учествоваће у писању декларације о опстанку српског народа заједно са представницма власти у Србији и Републици Српској и на тај начин саопштити став српског народа из Црне Горе у вези са будућности Срба у региону, рекао је Срни портпарол Нове српске демократије Јован Вучуровић.
Јован Вучуровић - Нова српска демократија  (Фото:volimpodgoricu.me/) -
Јован Вучуровић - Нова српска демократија (Фото:volimpodgoricu.me/)

Он каже да ће предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић позвати на састанак релевантне српске представнике окупљене око пројекта "Српска кућа", као и колеге и партнере из Демократске народне партије, како би саопштили став српског народа из Црне Горе у вези са пројектом декларације.

Вучуровић је најавио да ће представници Срба из Црне Горе учествовати у писању декларације.

- Осим тима из Србије и Републике Српске, и представници Срба из Црне Горе ће учествовати у изради декларације конкретним текстом којим ће се јасно опредијелити о свим темама важним за српски народ. То ће бити наш допринос и учешће - рекао је Вучуровић.

Он каже да је то обавеза Нове српске демократије, као најјаче српске и опозиционе странке и Црној Гори, и њеног лидера Андрије Мандића, као заступника политичких ставова Срба у Црној Гори.

Извор: СРНА