latinica  ћирилица
07/09/2017 |  10:51 ⇒ 11:12 | Аутор: РТРС

Патријарх Иринеј и Арлов о ситуацији на Косову

Његова светост патријарх српски Иринеј разговарао је у Патријаршији у Београду са предсједником Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске Милорадом Арловим и члановима Одбора о ситуацији на Космету.
Патријарх Иринеј са предсједником одбора за помоћ КиМ из Републике Српске Милорадом Арловим и члановима одбора - Фото: СРНА
Патријарх Иринеј са предсједником одбора за помоћ КиМ из Републике Српске Милорадом Арловим и члановима одбораФото: СРНА

Арлов је рекао новинарима да је са патријархом Иринејом разговарано искључиво о јужној српској покрајини и да је постигнута сагласност да Космет мора остати дио Србије.

- То је његово виђење, а и виђење нас Срба из Републике Српске - нагласио је Арлов.

Он је истакао да је патријарх Иринеј био заинтересован за овај сусрет, те да је показао одлично познавање ситуације на Космету, као и ситуације у којој се налазе Срби у региону.

Арлов је захвалио Његовој светости патријарху Иринеју што им је указао част да разговара са њима о српском народу на Косову и Метохији и дјелимично о Србима у Хрватској.

Арлов је навео да им је патријарх Иринеј дао благослов за сву помоћ Србима на Космету у протеклих 10 година, као и све будуће хуманитарне акције, а посебно акцију планирану за октобар која се односи на помоћ за педесетак болесне дјеце са Косова и Метохије.

Извор: СРНА