latinica  ћирилица
07/09/2017 |  20:53 ⇒ 20:56 | Аутор: РТРС

Атлетико од 16. септембра на новом стадиону!(ВИДЕО)

Импозантан нови Атлетиков стадион Ванда Метрополитано имаће службену премијеру за девет дана, када ће у 4. колу Ла Лиге на њему угостити Малагу.
Атлетиков стадион (фото: atleticodemadrid.com) -
Атлетиков стадион (фото: atleticodemadrid.com)

Атлетико је прва два кола већ играо у гостима, а у суботу ће гостовати и код Валенсије јер трава на новом стадиону још није била спремна. Међутим, клуб је на службеним страницама објавио да су све припреме завршене и да нови стадион капацитета 68.000 гледалаца спремно чека отварање.

Сада је све завршено, а о трави брине 48 прскалица које се пале по потреби и залијевају је, док је дренажа право чудо технике. Гријање одржава терен на константној температури, а постављена је и умјетна расвјета како би трава стално могла расти.

Атлетико се одлучио на још један велики корак. Терен ће бити димензија 109 са 71 метар, што ће га чини највећим тереном у Шпанији и једним од највећих у Европи. Супротно урбаном миту да Камп Ноу има највећи терен, Барселонин стадион располаже са уобичајених 105 са 68 метара, колики је и терен на Сантијаго Бернабеуу, Алианс Арени, Олд Трафорду, Сан Сиру, Јувентус Стадиуму и већини осталих европских стадиона. Димензија 105 x 68 је и величина терена коју препоручује ФИФА.

Тако ће травњак на Ванда Метрополитану бити велики адут Атлетику и чак 600 квадрата већи од осталих терена.

Осим травњака, Атлетико је представио и велику свлачионицу првог тима. Атлетико је до ове године играо на Винесентеу Калдерону, стадиону који му је био дом од 1966. године и који ће бити сравњен са земљом. Нови храм Ателитика коштао је око 240 милиона евра.

Извор: Агенције