latinica  ћирилица
08/09/2017 |  08:22 ⇒ 08:55 | Аутор: РТРС

Умјетници из Сибира у Вишеграду

Група умјетника из Сибира, у оквиру пројекта "Богатол-Сибир-Балкан", своје позоришно, ликовно и музичко умијеће представиће наредних дана вишеградској публици.
Вишеград - Фото: архив
ВишеградФото: архив

Организатор пројекта Драгана Јововић рекла је да је ова умјетничка група дошла у Вишеград са циљем презентације руске културе и повезивања два братска народа.

- Прво гостовање је било у Београду, а сада смо у Вишеграду. Овдје ћемо се представити позоришном представом, музичко-литерарним програмом, рецитацијама, изложбом слика - навела је Јововићева.

Руководилац пројекта Татјана Кадачникова истакла је да је одушевљена Вишеградом.

- Природа у Вишеграду, Андрићград и топлота људи су предивни. Припремили смо интересантне наступе у којима ће публика уживати - нагласила је Кадачникова.

Свештеник Александар Топаловић каже да је умјетничка група из Сибира посјетила Вишеград уз помоћ Владе Руске Федерације, у оквиру турнеје Београд- Вишеград-Бањалука-Бијељина.

- Овдје смо да се дружимо, али и ширимо нашу братску љубав. Разумијевањем руске Владе и нашег начелника општине који је покровитељ њиховог боравка, помоћи Андрићграда, Манастира Добрун, омогућили смо да нам дођу пријатељи из Русије - додао је Топаловић.

Извор: СРНА