latinica  ћирилица
08/09/2017 |  12:33 ⇒ 12:36 | Аутор: РТРС

Б.Лука: Ускоро дјечије игралиште и на Старчевици

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и директор Адико банке Марио Иванковић потписали су данас уговор о изградњи дјечијег игралишта у насељу Старчевица, вриједности 20.000 КМ.
Дјечије игралиште у Борику (фото: banjaluka.rs.ba) -
Дјечије игралиште у Борику (фото: banjaluka.rs.ba)

Ново игралиште, у оквиру акције коју Градска управа реализује са друштвено одговорним компанијама, биће изграђено у Улици Симе Миљуша.

Радојичић је изразио захвалност Адико банци на вриједној донацији, те навео да ће бањалучки малишани у оквиру ове акције током ове и наредне године добити најмање 15 нових игралишта.

"Од прољетос, када је започета ова акција, успјели смо да саградимо четири игралишта, рачунајући и оно у Залужанима, које се данас отвара", рекао је Радојичић новинарима.

Он је најавио да ће наредних дана бити отворено ново игралиште и у Обилићеву, које је донација компаније "Хемофарм", те да је у току изградња велике зоне за рекреацију и игралишта у кругу базена "Аквана", које је донирала компанија "М:тел".

Директор Адико банке Марио Иванковић рекао је да су се са задовољством одазвали позиву градских власти за учешће у овом пројекту, те да су, као друштвено одговорна компанија, увијек спремни да подрже развој локалних заједница у којим послују.

Извор: Срна