latinica  ћирилица
08/09/2017 |  13:17 ⇒ 13:24 | Аутор: РТРС

Почела изградња хотела на Сокоцу (ФОТО)

На Сокоцу је почела изградња хотела вриједног више од милион марака са свим пратећим садржајима за спортско-рекреативни туризам. Инвеститори Милан Јоловић и Милан Ћебић планирају да хотел буде завршен до Међуопштинских омладинских спортских игара које ће бити одржане на Сокоцу у љето 2019. године.
Милан Јововић - Фото: СРНА
Милан ЈововићФото: СРНА

Јоловић је рекао да ће хотел носити четири звјездице и да ће, прије свега, бити прилагођен за боравак врхунских спортиста и спортиста који буду долазили на висинске припреме на шире подручје Романије. Он је навео да ће хотел имати 20 соба са укупно 50 лежаја, ресторански дио, играоницу, кафић и велнес центар са савременом теретаном, базеном, двије финске сауне, слану собу и џакузи.

Хотел ће, како планирају инвеститори, имати површину 1.300 метара квадратних, високо приземље и три спрата, а биће изграђен у традиционалном планинском стилу прилагођеном савременим трендовима и потребама гостију. Објекат ће бити отваран фазно, па ће до сљедећег љета, надају се инвеститори, бити у функцији приземље, а до краја маја 2019. године савремени ресторан и собе за госте.

Инвеститори обећавају нових 15-20 радних мјеста и истичу да су добили значајну подршку у реализацији овог пројекта од локалне управе на Сокоцу и "Електродистрибуције" Пале.

Извор: СРНА