latinica  ћирилица
08/09/2017 |  15:44 ⇒ 19:07 | Аутор: РТРС

Требиње све популарнија туристичка дестинација (ВИДЕО)

Иако је претходна година сматрана рекордном, овогодишња туристичка сезона у Требињу, која још није завршена, премашила је све параметре. Организоване посјете туриста очекују се све до краја новембра.
Требиње - туризам - Фото: РТРС
Требиње - туризамФото: РТРС

Да је Требиње све популарнија дестинација на туристичким мапама потврђује чињеница да је претходних седам мјесеци на крајњем југу Српске регистровано шест хиљада ноћења, односно 17 одсто више у односу на претходну годину. 

 Марко Радић, директор Туристичке организације Требиња каже да су и ове сезоне највећи број ноћења остварили туристи из Турске, Јужне Кореје, Грчке,а што се тиче посјета  инфо центру више их је за 30 одсто него прошле године.

Овогодишња туристичка сезона је доста боља у односу на претходну, која се сматрала једном од најуспјешнијих, што су потврдили и требињски хотелијери. Капацитети су и сада, тврде, попуњени 80 одсто.

"У јуну, јулу и августу сви капацитети су нам били готово 100 одсто попуњени", каже Миња Миљас, хотел "Платина".

"Најчешћи гости су нам из Израела, Грчке, Шпаније, Мексика, Грци се најчешће задржавају три дана, сад су нам ту Шпанци пет ноћи", рекла је Маја Ковач, хотел "Нар".

Задовољно трљају руке и продавци сувенира, којих је, чини се, ове године у Требињу никад више.

"Задовољни смо продајом и ових дана има гостију, претежно Руса, остаћемо сигурно овдје до краја септембра", навела је Валентина Митровић.

С развијањем Требиња као туристичког града и смјештајни капацитети све су бројнији. Ове године отворена су два нова хотела, док ће трећи бити ускоро отворен. У туристичкој организацији очекују да ће регистровани смјештајни капацитети премашити број од 1 600 лежајева.