latinica  ћирилица
08/09/2017 |  16:25 ⇒ 19:08 | Аутор: РТРС

Источно Сарајево: Затражена оставка ректора Грујића

Студентски парламент Универзитета у Источном Сарајеву и 10 декана факултета и академија из састава овог универзитета затражили су данас оставку ректора Универзитета у Источном Сарајеву Радослава Грујића.
Радослав Грујић - Фото: СРНА
Радослав ГрујићФото: СРНА

Уколико Грујић не поднесе оставку од чланова Сената биће затражено да хитно покрену процедуру његовог разрјешења, саопштено је из Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву.

"Након дуготрајног одсуства адекватне комуникације између ректора Универзитета у Источном Сарајеву Радослава Грујића и већине декана факултета и академија, игнорисања потреба и отворене опструкције појединих факултета, ометања развоја и наношења штете угледу Универзитета, те због неслагања са очигледно нестручним и несавјесним начином његовог руковођења и доношења одлука, а све с циљем хитног рјешавања нагомиланих проблема, саопштавамо да ректор Грујић нема више подршку већине декана факултета и академија Универзитета у Источном Сарајеву", наводи се у саопштењу.

Захтјев су поднијели декан Медицинског факултета Милан Кулић, Академије ликовних умјетности Марко Мусовић, Пољопривредног факултета Весна Милић, Економског факултета Пале Љубиша Владушић, Педагошког факултета Далибор Стевић, Факултета физичког васпитања и спорта Борислав Цицовић, Музичке академије Дражен Косорић, Богословског факултета Дарко Ђого, Филозофског факултета Драга Мастиловић.

Захтјев су потписали и декан Економског факултета у Брчком Срђан Лалић, као и предсједник Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву Милан Милишић.

Извор: СРНА