latinica  ћирилица
08/09/2017 |  16:58 ⇒ 16:58 | Аутор: РТРС

Митровић: За српски народ је важно да одемо на СП

Александар Митровић за Србију игра добро у квалификацијама. Постигао је и гол против Молдавије и објашњава да је врло важно за народ да Србија оде на СП.
Александар Митровић (Фото:.alo.rs) -
Александар Митровић (Фото:.alo.rs)

Међутим, у Њукаслу му никако не "цвјетају руже", а најновији проблем су три меча казне због којих ће пропустити цио септембар.

Он је у побједи НЊкасла од 3:0 над Вест Хемом ударио лактом Мануела Ланцинија. Каже да то није урадио намејрно.

Фудбалска асоцијација Енглеске му је изрекла забрану играња три меча, након што се његов клуб није жалио на поступак ФА против Митровића.

"- во је врло фрустрирајуће за мене. Ту су правила, али нисам имао намејру да урадим оно зашта су ме оптужили. У утакмици чак није био ни фаул. Има три, четири овакве ситуације током сваког меча па не разумијем то и био сам веома изненађен - рекао је Митровић, пише Дејли Мејл.

Српски играч је након меча причао са Ланцијием сасвим нормално.

- Можда имате десетак таквих судара са одбрамбеним играчем у утакмици. Није чак ни фаул, ни жути картон, али морам да прихватим своју казну. Ако кажем нешто више можда ме казне још строже. Нисам још причао са Рафом о томе, а нисам сигуран шта ће рећи - каже Митровић.

Додао је да ће бити тешко пропустити три утакмице и да ће се трудити да остане у форми за то вријеме како би постигао још голова у Енглеској. Он се осврнуо и на побједу над Ирском у уторак увече.

- Била је то невјероватна ноћ за српски фудбал. Добра утакмица за нас и морамо да останемо фокусирани и да то завршимо на прави начин у наредних неколико утакмица. Играње на Свјетском првенству је велика ствар. Дуго се чека на то и мислим да је за српски народ врло важно да нас виде на Мундијалу. Огромно достигнуће. Урадили смо то за српски народ, за цијелу земљу. Хоћемо да их учинимо поносним и надам се да смо то урадили. Сјајан је осјећај" - рекао је Митровић.

Извор: Б92