latinica  ћирилица
08/09/2017 |  17:08 | Аутор: РТРС

Медисон Киз декласирала Вандевеј!

Медисон Киз ће играти за прву Гренд слем титулу у каријери. Она је у полуфиналу УС Опена без већих проблема савладала Коко Вандевеј са 6:1, 6:2.

Тенисерка чији је ментор бивша гренд слем шампионка Линдзи Девенпорт одиграла је бриљантно у полуфиналу које је трајало свега 68 минута. Ниједног момента њена побједа није долазила у сумњу па ће играти за трофеј против Слоун Стивенс.

Коко Вандевеј је била далеко од игара које је приказала у протеклом дијелу турнира. Одиграла је катастрофално почетни сет, послије свега 13 минута била је у заостатку (0:5) пре него што је освојила почасни гем!

Медисон Киз је у истом ритму наставила и у другом сету, одузела је сервис противници у трећем и петом гему. Чак ни краћа пауза коју је затражила како би јој се указала медицинска помоћ није утицала на њену игру, па је концентрисано одиграла у финишу, забиљеживши и трећу побједу над Вандевеј у овој сезони.

Медисон Киз и Слоун Стивенс играле су до сада само једном. Прије двије године у Мајамију је Стивенсова славила у два сета. Без обзира шта буде урадила, пласман у финале у Њујорку је највећи гренд слем успјех до сада за 16. тенисерку свијета.

- Против Коко никада није лако. Срећна сам због пласмана у финале. Желим да уживам у овом тренутку, биће времена за анализу како да одиграм против Слоун - поручила је Медисон Киз по завршетку меча.

Извор: Б92