latinica  ћирилица
08/09/2017 |  18:20 | Аутор: РТРС

Накнада за незапослене породиље од великог значаја

Предсједник Удружења породица са четворо и више дјеце Републике Српске "Четири плус" Јован Радовановић рекао је да ће рађање дјеце у Српској бити подстакнуто ако буде спроведена намјера Владе Српске да од наредне године уведе накнаде за незапослене породиље у висини минималне плате.
Влада РС - Фото: РТРС
Влада РСФото: РТРС

Радовановић је поздравио ову намјеру Владе Српске, нагласивши да ће она много значити бројним члановима удружења "Четири плус".

- Поздрављам овај добар потез Владе, с обзиром на то да знам да добро дође сваки динар породицама, мајкама и дјеци. Наши чланови су махом незапослене мајке и вјерујем да ће ово свакако подстаћи наталитет у Српској - истакао је Радовановић.

Он је напоменуо да Удружење "Четири плус" заговара и стална новчана примања за мајке које су родиле троје, четворо и више дјеце, и то у висини просјечне плате у Српској.

Премијерка Српске Жељка Цвијановић рекла је данас да ће Влада од наредне године увести накнаде за незапослене породиље у висини минималне плате.

То значи да ће све незапослене породиље примати мјесечну накнаду у висини од 405 КМ у трајању од 12, односно 18 мјесеци за треће дијете.

Извор: СРНА