latinica  ћирилица
09/09/2017 |  09:31 ⇒ 09:32 | Аутор: РТРС

Њемачка: Пронађена листа са 5.000 имена потенцијалних мета напада

Службеници њемачких безбједносних агенција су током претреса кућа и радних мјеста двојице осумњичених за тероризам у граду Рошток у покрајини Мекленбург-Форпемерн пронашли листу са више од 5.000 имена потенцијалних мета напада, укључујући више од стотину политичара, пишу данас локални медији.
Њемачка полиција (Фото: HEIDELBERG24/PR-Video/Priebe) -
Њемачка полиција (Фото: HEIDELBERG24/PR-Video/Priebe)

Њемачки дневник "Велт" позивајући се на безбједносне изворе, пише да се вјерује да је један од осумњичених, који је бивши полицајац и суспендован је са дужности, користио свој службени рачунар за потрагу адреса политичких неистомишљеника.

Власти су саопштиле да је полиција 28. августа претресла куће полицајца и још једне особе осумљичене за планирање отмице и убиства политичара због својих ставова према имиграцији.

Новински извјештај представља прве значајније детаље објављене о овом случају.

Из канцеларије савезног тужилаштва наводи се да су осумњичени, који су страховали да ће политика према избјеглицама осиромашити Њемачку, прикупљали храну и муницију, те да су почели са планирањем напада.

Према писању листа, нема никаквих индикација о могућем праћењу особа наведених на листи или конкретним плановима за убиства.

Извор: СРНА