latinica  ћирилица
09/09/2017 |  09:34 ⇒ 09:34 | Аутор: РТРС

На југоистоку киша повремено, на сјеверу претежно суво

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће на југу и југоистоку бити облачно са повременом кишом и свјеже, а на сјеверу претежно суво и топлије вријеме, уз дневну температуру до 29 степени Целзијусових.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Јутрос је облачно, са кишом у Херцеговини те понегдје у централним дијеловима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана на југу и истоку задржаће се облачно и свјеже вријеме уз повремену кишу и пљускове, док ће на сјеверу бити претежно суво уз сунчане периоде и мало топлије.

Средином дана краткотрајна киша је могућа и понегјде у Крајини. Касније поподне и увече у већини предјела биће суво.

Дневна температура ваздуха биће од 21 на југоистоку до 29 на крајњем сјеверу, а у вишим предјелима од 18 степени Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб до умјерен јужног смјера, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура у 8.00 часова: Соколац девет, Калиновик 11, Гацко, Чемерно, Хан Пијесак, Тузла и Чемерно 12, Источно Сарајево, Рибник, Мркоњић Град, Србац, Крупа на Уни, Шипово, Бањалука, Невесиње, Рудо, Сарајево и Бугојно 13, Мраковица, Фоча, Нови Град, Сребреница, Вишеград, Добој и Ливно 14, Приједор, Зворник, Бијељина 15, Билећа 16, Требиње 17, Мостар 18, Неум 19 степени Целзијусових.

Извор: СРНА