latinica  ћирилица
09/09/2017 |  19:40 | Аутор: РТРС

Доказ хаоса у САД: Гигант отишао за један долар

Њујоршки "Дејли њуз", таблоид познат по провокативним насловима, који је основан прије скоро 100 година, продат је за - свега један долар.

То је најновији знак општег метежа који је настао у сектору америчке штампе.

Уговор потписан протеклог викенда омогућио је компанији "Тронк", у чијем су власништву "Лос Анђелес тајмс" (Los Angeles Times) и "Чикаго трибјун"(Chicago Tribune), да практично бесплатно преузме први амерички дневник штампан у формату таблоида, преноси данас АП.

"Узбуђени смо што можемо да пожелимо добродошлицу тиму њујоршког 'Дејли њуза' у породицу "Тронк", и радујемо се сарадњи с њима како би били на услузи новим читалачким круговима, али и донијели приходе нашим акционарима", рекао је Џастин Дирборн, директор групе новинских листова која је раније била позната као "Трибјун паблишинг" (Tribune Publishing).

Компанија "Тронк" са сједиштем у Чикагу објавила је у понедјељак увече да је уговор потписан, док је "Дејли њуз" ту вијест објавио на свом сајту.

"Дејли њуз", основан прије 98 година, освојио је овогодишњу Пулицерову награду за новинарство на услузи јавности, што је била 11. Пулицерова награда додијељена овом листу, познатом по интригантним насловима, славним колумнистима, извјештавању о дешавањима у граду, а у посљедње вријеме и по критикама на рачун предсједника САД Доналда Трампа, напомиње америчка агенција.

Извор: ТАНЈУГ