latinica  ћирилица
11/09/2017 |  11:20 | Аутор: РТРС

Владика Иринеј позвао вјернике да помогну угроженим жртвама урагана

Владика источноамерички Иринеј позвао је вјернике Српске православне цркве да помогну жртвама урагана "Харви" и "Ирма" који су десетковали дијелове САД, узрокујући уништење, трауме и губитак људских живота и имовине.
Владика источно амерички Иринеј    (Фото:soc.org.au) -
Владика источно амерички Иринеј (Фото:soc.org.au)

Он је поручио да је да сви вјерници треба не само да се моле него и да подијеле терет са оним угроженим, тиме што ће изражавати солидарност и забринутост и пружати неопходну помоћ, саопштено из СПЦ.

"Апелујемо да наше свештенство, монаштво и верници своје прилоге директно шаљу Међународној православној добротворној служби- агенцији под покровитељством Конференције канонских православних епископа САД, која ће указивати помоћ путем својих оперативних група свима који имају потребу", рекао је владика Иринеј.

Он је захвалио православним Србима Мартинике који су образовали групу названу "Мисија" како би били у контакту са вјерницима на острвима Сент Мартин, Сент Бартолеми и Гваделуп.

"Мисија" је прикупила довољно хране и одјеће како би помогла онима који су највише погођени на Сент Мартину и острву Гваделуп, навео је владика Иринеј.

Извор: СРНА