latinica  ћирилица
11/09/2017 |  11:38 | Аутор: РТРС

Продужен рок за пријаве за субвенције пољопривредницима

Из бањалучког Центра за развој пољопривреде и села саопштено је да је продужен рок за доставу пријава на јавни позив за додјелу средстава прикупљених по основу промјене намјене пољопривредног земљишта у непољопривредне сврхе за ову годину.
Пољопривреда - Фото: РТРС
ПољопривредаФото: РТРС

На јавни позив за додјелу тих средстава до 13. октобра могу се пријавити правна и физичка лица са пребивалиштем на руралном подручју Бањалуке којима је пољопривреда основна дјелатност и испуњавају одређене услове.

Средства су намијењена за оспособљавање и уређење пољопривредних земљишта која су деградирана, запуштена, која су лошијег квалитета или су неплодна, саопштено је из Градске управе Бањалука.

Новац је намијењен и за поправку и побољшање плодности земљишта, спровођење противерозивних мјера или мелиорације пољопривредног земљишта слабијег квалитета, те поступка комасације.

Основни циљеви додјеле средстава су унапређење и јачање пољопривредног сектора, стварање тржишно оријентисаних произвођача, јачање њихове конкурентности и смањење стопе незапослености.

Максимална средства која може остварити апликант утврђују се у висини 60 одсто од вриједности пројекта, а не могу бити већа од 6.000 КМ по пројекту.

Минимална површина пољопривредног земљишта која се мора обухватити овим мјерама је један хектар, а максимална пет хектара.

Конкурсне пријаве за додјелу средстава са свим прилозима са назнаком "Средства за претварање пољопривредног земљишта" потребно је доставити лично Пољопривредној служби Центра, радним даном од 9.00 до 15.00 часова.

За субвенције пољопривредницима за побољшање квалитета земљишта обезбијеђено је 318.000 КМ

Извор: Срна