latinica  ћирилица
11/09/2017 |  14:37 ⇒ 14:42 | Аутор: РТРС

Суд БиХ: У акцији "Ровер" ухапшена три лица, одузето 9 килограма сканка

На подручју Мостара ухапшена су три лица због сумње да су починила кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет дроге, саопштено је из Агенције за истраге и заштиту БиХ.
СИПА - одузета дрога - Фото: СРНА
СИПА - одузета дрогаФото: СРНА

Хапшење су данас извршили полицијски службеници Сипе, у оквиру оперативне акције кодног назива "Ровер", а у току су претреси објеката на подручју Стоца и Љубушког, с циљем проналаска и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Наведене активности реализују се по наредбама Суда и Тужилаштва БиХ, у сарадњи са полицијским службеницима министарстава унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског и Западно-херцеговачког кантона.

До сада је у оквиру рада на овом предмету пронађено и одузето око девет килограма сканка.

Ухапшени су осумњичени да су заједно са њима познатим лицима из Црне Горе набављали дрогу сканк и вршили њену дистрибуцију и препродају на подручју БиХ и Хрватске, с циљем прибављања противправне имовинске користи.

У саопштењу се наводи да ће ухапшени бити приведени у службене просторије Сипе ради криминалистичке обраде, након чега ће бити предати Тужилаштву БиХ на даље поступање.

Извор: СРНА