latinica  ћирилица
11/09/2017 |  18:04 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

Драгану Милутиновићу, РВИ из Угљевика, дониран материјал за изградњу куће (ВИДЕО)

Након што смо објавили причу о ратном војном инвалиду Драгану Милутиновићу из села Малешевци у општини Угљевик, којем је била потребна помоћ за изградњу породичне куће, стиже помоћ, и то у грађевинском материјалу.
Кућа за Милутиновића - Фото: РТРС
Кућа за МилутиновићаФото: РТРС

Драган Милутиновић годинама живи у трошној кућици која је направљена прије више од пет деценија. Каже – коначно је одахнуо. На његову адресу стигао је комплетан пакет грађевинске опреме коју је донирало Атос осигурање из групације МГ Минд које је путем наше телевизије сазнало за овај случај и одлучило да помогне Милутиновићу.

Иако 60-одстотни инвалид, Драган Милутиновић заради за храну тако што комшије или људе из сусједних села, на њихов позив, одвози у Угљевик својим старим голфом. Инвалиднине се одрекао у корист дјеце погинулих бораца. Он има троје дјеце, син Петар је у Црној Гори завршио средњу богословску школу, а ускоро ће школовање наставити на Богословском факултету у Фочи.

Драган Милутиновић је са 18 година обукао униформу ЈНА, а са 19 рат га је након прекоманде затекао у Хрватској. Послије хрватских ратишта, наставио је борити се за стварање Републике Српске. Данас је, каже, поносан на ту чињеницу.