latinica  ћирилица
11/09/2017 |  22:39 | Аутор: РТРС

"Орлови" се изоловали, Италијани стријепе од Бобија

Понедјељак је био "слободан" дан на Евробаскету, није било утакмица, екипе су имале само тренинге, али није било контакта са медијима.
Одмор српских кошаркаша (Фото: instagram) -
Одмор српских кошаркаша (Фото: instagram)

Италијани су то искористили да поразговарају са предсједником КСС Предрагом Даниловићем, који је оставио дубок траг у њиховој клупској кошарци.

Селектор Александар Ђорђевић је најавио малу изолацију свог тима у наредна два дана пред четвртфинални дуел са Италијом, како би прије свега тим психолошки спремио за наставак такмичења.

Прије неколико дана Ђорђевић је као битан дио одмора послије утакмице истакао "добар" ручак, а судећи према фотографији коју је са својим пратиоцима на Инстаграму подијелио Владимир Лучић, он се догодио управо у понедјељак.

У међувремену, Италијани су се распричали о Србији. Послије три лакша ривала испред "Орлова" је више него велики изазов, али нема сумње да се "Азури" помало плаше тима Александра Ђорђевића.

"Морамо посебно бити добри против њихових центара. Марјановић је често кључни играч, ако не буде ту је и Кузмић", указао је Пјетро Арадори на највећу бригу свог тима.

Орлови, с друге стране, требало би прије свега да брину о сјајном шутерском тандему Белинели-Датоме, који чини окосницу овог италијанског тима.

Међутим, кључни "играч" Италије је селектор Еторе Месина. Трофејни стручњак је упркос изостанку Данила Галинарија успио да склопи респектабилну екипу која постепено подиже форму.

Попут Ђорђевића, и Месина своју стратегију базира на чврстој одбрани, али смо против Финаца видјели да Италијани могу итекако да експлодирају и у нападу. Осим тога, Месина сигурно има и неког "кеца у рукаву" за овакве сусрете.

Месина је уочи меча исказао велико поштовање према српском тиму и његовој кошаркашкој традицији, али је мало претјерао приликом поређења двије актуелне екипе. Тачније, "побркао је лончиће" када је у питању састав Србије.

Имају доста искуства, финала на Олимпијским играма и Свјетском првенству. Србија, с друге стране, има пет рукија у тиму. Заборавио је Месина да за Србију у Истанбулу не играју седморица момака који су освојили сребро у Рију прошле године.

Извор: Б92