latinica  ћирилица
12/09/2017 |  11:18 ⇒ 22:43 | Аутор: РТРС

Евробаскет- Словенија и Шпанија у полуфиналу

Репрезентације Шпаније и Словеније први су учесници полуфинала Европског првенства у Турској, Финској, Израелу и Румунији.
(Фото:fiba.com) -
(Фото:fiba.com)

"Црвена фурија" морала је да се помучи, али је на крају ипак без већих проблема поразила Њемачку и наставила поход ка одбрани злата – 84:72 (16:19, 18:14, 31:20, 19:19).

"Панцери" су боље кренули, били су веома агресивни у дефанзиви и умало стигли и до двоцифрене предности.

Међутим, Шпанци су и тада, као и у другој дионици имали спреман одговор, па су на одмор отишли са минималном предношћу (34:33).

Нису Нијемци одустајали ни на старту трећег периода, успјевали су преко Дениса Шредера да одржавају прикључак, али је онда комплетну ситуацију на терену у своје руке преузео Марк Гасол.

Млађи од чувене браће везао је 13 поена, од чега три узастопне тројке, и експресно одвео свој тим до двоцифрене предности коју су до краја без икаквих проблема сачували.

Управо је центар Мемфис Гризлиса био најбољи појединац меча са 28 поена (6/9 за два, 4/6 за три), десет скокова, четири асистенције, двије блокаде и украденом лоптом, што је било довољно за индекс од чак 37.

Сјајан је био и Пау са 19 поена и четири ухваћене лопте, док је двоцифрен учинак имао још и Серхио Ћаћо Родригес са 11 поена и седам асистенција.

Код су само два играча била на нивоу четвртине финала-споменути Шредер поново је предњачио са 27 поена (9/19 за два, 3/4 за три) и осам асистенција, али и седам изгубљених лопти, али га је испратио само Данијел Тајс са 15 поена и четири скока.

Био је ово 19. међусобни сусрет ова два тима, Шпанци се сада налазе у серији од шест побједа, а у укупном скору воде 13:5. Такође, ово им је седмо везано славље на овом Евробаскету.

Кошаркашка репрезентација Словеније други је полуфиналиста Евробаскета, након што је у четвртфиналу била боља од селекције Летоније са 103:97.

Словенија је успјела да побиједи веома упорну и борбену екипу Летоније и бориће се са Шпанцима за велико финале у четвртак од 20.30.

Преостала два пара на програму су сутра. Најприје ће на паркет Грчка и Русија од 17.45, а од 20.30 селекције Србије и Италије. Друго полуфинале игра се у петак у истом, вечерњем термину.

Извор: РТС/Б92