latinica  ћирилица
12/09/2017 |  12:19 ⇒ 19:13 | Аутор: РТРС

Отворена обновљена зграда правосудних институција у Добоју (ВИДЕО)

У Добоју је обновљен комплекс зграда правосудних институција, за шта је након поплава 2014. године Европска унија издвојила 715.000 евра. У обновљеним зградама смјештени су Окружно тужилаштво, Окружни суд, Привредни окружни суд и Основни суд Добој.
Отворена обновљена зграда правосудних институција у Добоју - Фото: СРНА
Отворена обновљена зграда правосудних институција у ДобојуФото: СРНА

Запослени у окружном тужилаштву и суду, затим окружном привредном и основном суду Добој задовољни су новим условима рада. Како је речено на свечаности, рад ових инсититуција је иновиран.

Шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк рекао је да је овај пројекат дио ширег пакета помоћи од 20 милиона евра ЕУ, у оквиру подршке јачању владавине права БиХ, да би се санирале зграде судова и тужилаштава широм земље.

Предсједник Високог судског и тужилачког савјета БиХ Милан Тегелтија захвалио је Делегацији ЕУ у БиХ, владама Норвешке и Шведске, као и другим организацијама за учешће, те на новчаној и помоћи у опреми током реконструкције правосудних институција.

Санација и доградња четири зграде суда у Добоју трајала је годину дана. Влада Норвешке додатно је донирала 90.000 евра за набавку намјештаја.