latinica  ћирилица
12/09/2017 |  12:42 ⇒ 19:12 | Аутор: РТРС

Чавка за Аспект: Иванић је изабран бошњачким гласовима (ВИДЕО)

Ми Бошњаци смо пресудили при избору члана Предсједништва БиХ из Републике Српске и управо нашим гласовима Иванић је постао члан Предсједништва БиХ, рекао је посланик у Народној скупштини Републике Српске Адмир Чавка, гостујући у емисији Аспект.
Адмир Чавка - Фото: РТРС
Адмир ЧавкаФото: РТРС

Он је истакао да Бошњаци у Републици Српској не могу да бирају бошњачког члана Предсједништва, већ да само могу да бирају српског члана.

- То су неке ствари које засигурно треба да се промјене да не би дошло до манупулације. Надам се да ће се нешто по том питању ријешити, да опет ми не дођемо у ситуацију да ми на неки начин, условно речено, бирамо српског члана Предсједништва БиХ. А ми смо га "де факто" изабрали. Зна се како смо ми радили у коалицији "Домовина" и радили кампању и на крају подржали човјека за којег смо мислили да ће бити другачији, а испоставило се да он то управо није - истакао је Чавка.

Подсјећамо, и посланик коалиције "Домовина" Недим Чивић је на ванредној сједници НСРС о ревизији пресуде по тужби БиХ против Србије, такође поручио члану Предсједништва из Републике Српске да је изабран бошњачким гласовима.