latinica  ћирилица
12/09/2017 |  13:41 | Аутор: РТРС

Бања Дворови: Радници у штрајку, пацијенти враћени кућама

Радници Бање Дворови у Бијељини наставили су данас штрајк због седам неисплаћених плата, а бањски пацијенти враћени су кућама.
Бања Дворови - Фото: РТРС
Бања ДворовиФото: РТРС

Директор Бање Петар Видаковић рекао је Срни да је након јучерашње потпуне обуставе рада кући враћено 27 пацијената.

Он каже да руководство ради на деблокади рачуна Бање који је Пореска управа блокирала због дуга од 800.000 марака.

"То су дугови из прошлости који су дошли на наплату и сада смо у великим проблемима. Рате ранијег репрограма нису плаћане од августа 2016. године и рачун можемо деблокирати или да платимо дуг или да договоримо неки нови репрограм", рекао је Видаковић.

Према његовим ријечима, средства намијењена за плате радницима, између 60.000 и 70.000 марака која су била положена на рачун Бање, узела је Пореска управа.

Видаковић каже да очекује прилив новца од фондова, што је још једна шанса да неке заостале плате радницима буду исплаћене.

Радници Бање Дворови у Бијељини потпуно су обуставили рад захтијевајући од руководства исплату три плате из ове и четири плате из прошле године.

Предсједник Синдиката Бање Зоран Остојић рекао је да су радници одрадили успјешну сезону, испоштовали пацијенте и дали шансу новом руководству, али да 51 запослени не могу више да раде без плата које су ионако минималне.

Синдикат и радници Бање сматрају да проблем представља пракса политичког постављања директора и анемичност локалне заједнице, а градоначелник Бијељине Мићо Мићић ни Градска управа, упркос позивима новинара, не оглашавају се о овом питању.

Извор: Срна