latinica  ћирилица
12/09/2017 |  18:26 | Аутор: РТРС

Дезертерка ИД - Уживала сам мучећи жене пред очевима и мужевима

Дезертерка из терористичке отганизације Исламска држава, позната само као Хајер испричала је како је мучила жене пред њиховим породицама, док се борила на страни џихадиста у Сирији
Жене џихадисти (Фото: REX) -
Жене џихадисти (Фото: REX)

Она је открила да су жене које су се бориле на страни ИД, а које су дошле из Велике Британије, биле посебно бруталне док су мучиле затворенике, те да су користиле алат "битер" (нешто слично замци за лов) уз коју је могуће узроковати бол јачу него током порода

Двадесетпетогодишња Хајер била је једна од првих особа које су се 2014. године придружиле женској бригади Исламске државе "Ал-Ханса", коју упоређују са Хитлеровим Гестапом.

У разговору са писцем Ахмадом Ибрахимом она је открила да се придружила ИД јер је то једна од ријетких терористичких организација које дозвољавају женама да се боре и да буду унапријеђене. Улога бригаде "Ал-Ханса" била је да се побрине да се у Раки поштују њихова строга правила.

За оне које не поштују та правила слиједила је жестока казна, а Хајер каже како није имала проблема да извршава те бруталне казне. "Уживала сам. Заиста сам уживала мучећи сиријске жене, посебно док су њихови очеви и мужеви били ту. Знате, Европљани су много више насилни и окрутнији него остали.

На примјер Британке су усавршиле мучење. Једна од њих је позната као Ум Салама и користила је оштар алат за мучење", почела је она своју причу. Такав алат је био посебно популаран међу старијим чланица,а "Ал-Хансе". Описан је као нешто слично ловачкој замци, метална кљешта са оштрим ивицама сличним субима које се усјецају у месо жртве.

Хајер је такође открила да је присуствовала мучењу и убиству јорданског пилота чија је брутална егзекуција шокирала цијели свијет. Муат Ал Касабех је заробљен након што се његов Ф-16 срушио у близини Раке на Бадње вече 2014. године. У јануару 2015. године Исламска држава је објавила застрашујући видео на којем се види како је 26-пилот спаљен жив у кавезу. "Још увијек се сјећам како су Ум Салама и Ум Раџан мучиле тог пилота. То је било најбруталније мучење које сам видјела", испричала је Хајер, преноси "Дејли Меил".

Извор: Срна