latinica  ћирилица
12/09/2017 |  18:38 ⇒ 18:43 | Аутор: РТРС

Линта: Скандалозна изјава Јандроковића о усташком поздраву

Очигледно је да су за Јандроковића, али и за хрватског премијера Пленковића и хрватску предсједницу Колинду Грабар Китаровић усташки зликовци борци за слободу
Миодраг Линта - Фото: ТАНЈУГ
Миодраг ЛинтаФото: ТАНЈУГ

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцијенио је скандалозном изјаву предсједника Хрватског сабора Гордана Јандроковића да поздрав "за дом спремни" није био само усташки већ је коришћен на грбовима паравојне формације ХОС која је касније постала саставни дио Хрватске војске.

"Очигледно је да су за Јандроковића, али и за хрватског премијера Пленковића и хрватску предсједницу Колинду Грабар Китаровић усташки зликовци су борци за слободу хрватског народа у Другом свјетском рату јер су извршили геноцид над српским народом. Узор хрватским бранитељима су уствари били усташки зликовци јер су дијелили исти циљ да ријеше српско питање огњем и мачем", навео је Линта у писаној изјави медијима.

Хрватски бранитељи су, истиче, у пракси показали да су добри настављачи усташких зликоваца јер су протјерали 500.000 Срба чинећи бројне злочине над српским цивилима и заробљеницима и систематски пљачкајући и отимајући српску имовину.

"Због тога за Јандроковића злочиначки поздрав "за дом спремни" поред правне има и етичку и цивилизацијску димензију у смислу да је његова употреба оправдана у јавности јер то жели већина Хрвата", навео је Линта.

Извор: Танјуг