latinica  ћирилица
13/09/2017 |  09:08 ⇒ 09:25 | Аутор: РТРС

Ко је најмлађа и најплаћенија радница у Бијелој кући

Амерички медији посљедњих дана брује о новој фигури у тиму предсједника Доналда Трампа. Она је најмлађа и најбоље плаћена радница у Вашингтону.
Хоуп Хикс - Најмлађа и најплаћенија радница у Белој кући (фото:AP Photo/ Carolyn Kaster) -
Хоуп Хикс - Најмлађа и најплаћенија радница у Белој кући (фото:AP Photo/ Carolyn Kaster)

Она се зове Хоуп Хикс (28), дипломирала је на Универзитету за методику и трећа је по реду директорка Одсека за односе са јавношћу у Белој куцћи. Медији тврде да јој Трап неизмјерно вјерује, њено мишљење се уважава и посљедњих мјесеци постала је битан чинилац у креирању Трампове политике, наводи Спутњик.

Била је једна од првих која се придружила његовој кампањи, а прије тога радила је као модел, па се из родног Конектиката преселила у Њујорк. Тамо је пронашла посао у пи-ар агенцији, што је ју игром случаја повезало са Иванком Трамп.

То је, ваљда, било довољно да Иванкин отац Доналд препозна њен потенцијал и позове је у свој штаб баш у тренутку када је први пут објавио своју кандидатуру, преноси Спутњик.

Труд који је уложила у Трампову кампању уродио је плодом. Непосредно након његове побједе на изборима именовао ју је за директорку стратешких комуникација у Бијелој кући, да би након тога стреловито напредовала.

Тамо ужива повјерење сарадника и колега, али занимљива је њена намјера да не буде у центру пажње. До сада није учествовала ни у каквим мејнстрим полемикама нити се непотребно излагала јавности. То је чини посебном у односу на остале колеге који су специјализовани за исто подручје рада у Трамповом тиму, пише "Телеграф".

Наводно је током своје "политичке" каријере само три пута објавила статус на Твитеру. Један од њих је гласио: "Предсједник Трамп има магнетску специфичност и зрачи позитивном енергијом која је заразна за оне који се налазе око њега. Бриљантан је и са великим смислом за хумор и невероватном способношц́у постиже да се свака особа осјећа посебно."

Био је то заправо њен одговор на чланак објављен у јеку кампање у "Вашингтон посту" у којем је писало како Трамп има намјеру да смањи број сарадника у штабу.

Судећи према изворима из "Вашингтон поста", Хиксова сваког дана по неколико пута обавља исцрпне разговоре са предсједником о медијској стратегији.

Она је била једина жена која је учествовала у креирању кампање новог америчког предсједника. Занимљиво је, међутим, да се у јавности појављивала раније, док је била активна у свијету моде. Тада је једном локалном часопису рекла: "Ако ме манекенство и глума нигдје не одведу, радо бих се видјела у политици. Зашто не?"

Извор: Спутњик