latinica  ћирилица
13/09/2017 |  09:16 ⇒ 09:18 | Аутор: РТРС

Томислав Бркић: Циљ Аустралијен опен

Бх. тенисер Томислав Бркић, који ове седмице игра на АТП челенџеру "Бањалука 2017", нада се да ће наставити са добрим играма и да ће заиграти у квалификацијама за Аустралијен опен, први гренд слем сезоне, који ће бити игран у јануару у Мелбурну.
Томислав Бркић (илустрација) - Фото: nezavisne novine
Томислав Бркић (илустрација)Фото: nezavisne novine

Бркић је два пута играо квалификације за гренд слемове, и то 2015. за Аустралијен опен (играо друго коло) и УС опен (прво коло). "У посљедње вријеме играм доста добро, сакупио сам доста бодова и надам се да ћу поправити пласман како бих играо у квалификацијама за Аустралијен опен. Када ми се додају посљедњи бодови које сам освојио, бићу рангиран око 270. мјеста, а за квалификације у Мелбурну би требало да будем око 240. мјеста.

" Надам се да ћу успјети", рекао је Бркић, који је на актуелној АТП ранг-листи 313.

Двадесетседмогодишњи бх. тенисер јуче није изашао на терен због кише, а данас би од 10 часова требало да игра на централном терену Тениског клуба Младост против Италијана Лоренца Ђустина (шести носилац).

"Противник је веома добар, фаворит је у овом мечу, али потрудићу се да одиграм најбоље што могу и побиједим", рекао је Бркић, који према распореду данас игра и прво коло дубла.

Он и Србин Милан Радојковић играће против Филипинца Рубена Гонзалеса и Американца Хантера Риса (трећи носиоци).

Бркић је у доброј форми. У град на Врбасу је дошао с титулом са фјучерса у Трсту, а претходно је био успјешан и на фјучерсима у Истанбулу (четврфинале), у Новом Саду (титула) и у Корнајану (финале). Након Бањалуке играће у Казахстану два фјучерса и челенџер.

Извор: Независне