latinica  ћирилица
13/09/2017 |  14:56 ⇒ 14:56 | Аутор: РТРС

Козарска Дубица: Усвојен приједлог статута општине и нацрт пословника о раду скупштине

Одборници Скупштине општине /СО/Козарска Дубица усвојили су данас Приједлог Статута општине и утврдили Нацрт Пословника о раду локалног парламента.
СО Козарска Дубица - Фото: РТРС
СО Козарска ДубицаФото: РТРС

Већином гласова одборника данас је прихваћена информација о реализацији Програма рада Скупштине општине Козарска Дубица у првих шест мјесеци ове године.

У том периоду одржано је 10 сједница Скупштине општине на којима су разматране 142 тачке дневног реда.

Одборници су прихватили и информацију о пословању локалног предузећа "Водовод", које је у прошлој години остварило добит од 15.000 КМ.

"Успјели смо да зауставимо енормно задуживање предузећа `Водовод`, које је крајем 2015. године било задужено са 2,6 милиона КМ и да смањимо укупне обавезе за 130.000 КМ, а позитивне резултате пословања биљежимо и у првих шест мјесеци ове године", рекао је директор тог предузећа Жељко Драгичевић.

Он је додао да и у наредном периоду очекује континуитет позитивног пословања.

Одборници Скупштине општине прихватили су информацију о реализацији одлуке о стипендирању за школску 2016/2017. годину, у којој се наводи да је општина Козарска Дубица стипендирала 110 студента, од којих 12 са статусом дефицитарних факултета.

Током разматрања информације о стању и заштити спомен-обиљежја на подручју општине Козарска Дубица, потврђена је потреба да се у што скоријем временском року изврши изградња спомен-обиљежја погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у Комленцу и Драксенићу.

Активности 22 спортске организације на подручју општине Козарска Дубица са 1.857 чланова у прошлој години подржане су из општинског буџета са 160.300 КМ, а током разматрања информације о стању у области физичке културе и спорта контатована је потреба да се континуирано улажу напори да се обезбиједе бољи услови за рад спортских колектива.

Активности Туристичке организације општине Козарска Дубица у прошлој години, усмјерене на презентацију туристичке понуде и потенцијала општине, те организовање значајних културно-забавних и спортских манифестације разматране су у оквиру извјештаја о раду и финансијском пословању локалне Туристичке организације, који је данас добио подршку одборника.

Предсједник Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" Козарска Дубица Миле Зељић образложио је извјештај о раду тог друштва у прошлој години, који је усвојен већином гласова одборника.

На данашњој, десетој редовној сједници Скупштине општине Козарска Дубица донесено је више одлука из надлежности општинског Одјељења за просторно уређење, укључујући и одлуку о допуни одлуке о дугорочном задужењу општине Козарска Дубица код Свјетске банке ради обезбјеђивања средстава за хитну санацију и реконструкцију локалне инфраструктуре оштећене усљед поплава.

Након проведеног јавног конкурса, одлуком Скупштине општине Козарска Дубица за начелника Одјељења за финансије именована ја Нада Гргача, а донесена су и рјешења о именовању чланова управних одбора у предузећима и установама у Козарској Дубици.

Извор: СРНА