latinica  ћирилица
23/09/2017 |  14:38 ⇒ 17:18 | Аутор: РТРС

Савез логораша: Осуда Машовића због давања лажних потврда

Предсједништво Савеза логораша Републике Српске је на данашњој сједници осудило поступке члана колегијума директора Института за нестала лица БиХ Амора Машовића због давања лажних потврда лицима у Федерацији БиХ која уопште нису током рата били логораши, изјавио је Срни предсједник овог Савеза Бранислав Дукић.
Бранислав Дукић (фото:dw.com) -
Бранислав Дукић (фото:dw.com)

"Имамо информацију да их има више од 200.000. Наводно ће он то користити да тужи Српску пред Међународним судом у Хагу и да ће Српска по том питању, готово, банкротирати", рекао је Дукић.

Он је рекао да је Предсједништво савеза логораша данас заузело став да Република Српска и српски народ морају путем референдума да се изјасне да ли желе ући или не у НАТО савез.

Дукић је истакао да Савез логораша Српске не жели улазак у НАТО јер је та организација три пута бомбардовала српски народ, то јест Републику Српску и Србију.

Он је додао да је Предсједништво Савеза логораша закључило и да књижење војне имовине, односно касарни у Републици Српској на Министарство одбране БиХ угрожава "проценат територије Српске".

"С тим у вези власти Српске ниједног тренутка не смију дозволити да се та имовина, која је и територија Републике Српске, на тај начин смањује", додао је Дукић.

Извор: Срна